Even voorstellen...

Mijn naam is Mary van den Brandt. Ik heb Frans gestudeerd en heb een Master's in Taalonderwijskunde (Toegepaste Taalwetenschappen). Daarnaast heb ik een FSEA-certificaat (een Zwitsers certificaat voor het volwassenenonderwijs). Ik heb een aantal jaren in het Nederlandse volwassenenonderwijs gewerkt en woon en werk sinds eind 2008 in de buurt van Genève. Ik houd me ook bezig met het ontwikkelen van lesmaterialen en ik vind het ontzettend leuk om taaltrainingen voor volwassenen te verzorgen. Iedere klant heeft zijn eigen leerstijl, interesses, mogelijkheden en voorkennis. Daarop inspelen is voor mij een interessante uitdaging.

De uitgangspunten

Ik pas de lessen zoveel mogelijk aan aan de vraag van de cursist. We kunnen met een cursusboek werken, wat structuur biedt en ook waarborgt dat u aan alle vaardigheden (lezen, luisteren, spreken, schrijven) werkt. Als u al iets gevorderd bent, kunnen we ook zelf iedere les een onderwerp kiezen, vervolgens werken we aan grammatica, spelling, uitspraak etc aan de hand van uw vragen, waardoor u het geleerde direct kunt toepassen. U leert dan snel te communiceren in het Frans.
Misschien heeft u al eens taallessen gevolgd in een groep, met een franstalige docent, of u bent van plan om dit te gaan doen. Franse les in het Nederlands kan hier een goede voorbereiding of aanvulling op zijn: ik kan u de structuur van de taal in het Nederlands uitleggen.